Αγαπητοί γονείς

Σας ευχαριστούμε που και φέτος, μας δείχνετε την εμπιστοσύνη σας.
Περνάμε και φέτος μια δύσκολη χρονιά και ελπίζουμε να τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω μας σύντομα.

Όλο το προσωπικό μας έχει υποβληθεί σε rapid test πριν την έναρξη της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου και στην πλειοψηφία του μένει μέσα στην κατασκήνωση. Επίσης πραγματοποιούνται 2 test κατά την διάρκεια της εβδομάδας σε όλο το προσωπικό (εκτός των πλήρως εμβολιασμένων) από την ιατρική ομάδα της κατασκήνωσης.

Όπως γνωρίζετε το Rea’s Fun Club έχει ζητήσει αρνητικό rapid test από όλα τα παιδιά που συμμετέχουν σε όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους.
Δυστυχώς ένα αρνητικό rapid test ή μοριακό τεστ (pcr) δεν μπορεί να εξασφαλίσει το σωστό αποτέλεσμα αν ένα παιδί βρίσκεται στη φάση επώασης της COVID-19.

Ελπίζουμε να έχετε φροντίσει όλοι να ελαχιστοποιήσετε τις κοινωνικές επαφές σας πριν έρθουν τα παιδιά σας στην κατασκήνωση και να απαντήσετε με ειλικρίνεια όπως οφείλετε στο ερωτηματολόγιο που θα σας δοθεί κατά την άφιξή σας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ποια είναι η διαδικασία που ακολουθούμε σε περίπτωση υποψίας κρούσματος covid-19.

Σε περίπτωση που κάποιος κατασκηνωτής εμφανίσει συμπτώματα ύποπτα για COVID-19 (πυρετό, βήχα, κοιλιακό άλγος, ναυτία, εμετό, διάρροια, κόπωση) η διαδικασία που ακολουθούμε είναι ότι ενημερώνεται ο γονέας και ζητάμε την άδειά του για διενέργεια διαγνωστικού test στο ιατρείο. Αν το test είναι αρνητικό και το παιδί είναι εμπύρετο, πρέπει να απομακρυνθεί από την κατασκήνωση όπως ορίζουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σε περίπτωση που το παιδί βρεθεί θετικό, ο γονέας έχει υποχρέωση να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα το συντομότερο δυνατό με PCR TEST ή Rapid test στον ΕΟΔΥ (ο ΕΟΔΥ έχει υποχρέωση να δώσει προτεραιότητα εξέτασης στο πιθανό κρούσμα από κατασκήνωση).

Αν το κρούσμα επιβεβαιωθεί, η κατασκήνωση έχει υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα τις οικογένειες των παιδιών που ανήκουν στην ίδια ομάδα με το παιδί καθώς και τον ΕΟΔΥ. Οι γονείς των παιδιών αυτών πρέπει να πάρουν άμεσα τα παιδιά τους από την κατασκήνωση και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Οι υπόλοιπες ομάδες της κατασκήνωσης ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμά τους εκτός αν δοθούν διαφορετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Σας παρακαλούμε μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό, να κρατάτε μαζί σας και ένα self test για κάθε παιδί που θα παραδοθεί στον γιατρό της κατασκήνωσης.
Η ενημέρωση αυτή γίνεται για να γνωρίζετε όλοι τις διαδικασίες που ακολουθούμε καθώς και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και ευχόμαστε ένα ασφαλές και διασκεδαστικό κατασκηνωτικό καλοκαίρι.
  

Σε περίπτωση που έχετε να δηλώσετε περισσότερα από ένα παιδί, πρέπει να συμπληρώσετε αντίστοιχες φόρμες για κάθε παιδί ξεχωριστά...